Login Contact
Image

Woning verduurzamen: hoe financier ik dat?

Home Blog Woning verduurzamen: hoe financier ik dat?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huidige woning te verduurzamen. Een slimme keuze, want het levert lagere energielasten op. Daarnaast stijgt de waarde van je woning bij een eventuele verkoop in de toekomst. Onder verduurzaming vallen bijvoorbeeld zonnepalen, een warmtepomp en een goede isolatie. Het plaatsen van bovenstaande elementen kost echter veel geld. Wil je hiervoor geen eigen geld inleggen? Geen probleem. Er zijn verschillende manieren om dit te financieren. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Extra hypotheek

Heb je op dit moment al een koopwoning, maar wil je deze gaan verduurzamen? Dan kun je jouw huidige hypotheek verhogen of een tweede hypotheek op je woning afsluiten. Normaal gesproken kun je een hypotheek afsluiten voor maximaal 100% van de woningwaarde. Maar als je van plan bent energiebesparende maatregelen te treffen, kun je maximaal 106% van de woningwaarde financieren.

geld Lenen

Naast het sluiten van een extra hypotheek kun je ook geld lenen. Hiervoor zijn onder andere deze leningen aantrekkelijk:

  • Duurzaamheidslening eigen woning

Dit is een lening van €2.500,- tot €25.000,-, wat komt uit een speciaal fonds tegen een aantrekkelijke rente.

  • De energiebespaarlening

Deze lening kan worden gebruikt voor veel verschillende energiebesparende mogelijkheden en wordt verstrekt vanuit het Nationaal Warmtefonds.

Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd een persoonlijke lening aanvragen. Lees hier meer over deze financiering.

Subsidie

Er bestaan verschillende subsidies voor woningeigenaren vanuit de gemeente. Deze subsidies worden uitgegeven door de Rijksoverheid. Kijk hier of dit ook voor jouw gemeente geldt.

Inbreng eigen spaargeld

Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen spaargeld in te leggen voor de verduurzaming van je huis. Bekijk goed welke maatregelen het gunstigst zijn om door te voeren, zodat je het meeste uit je investering haalt.

Wil jij binnenkort je woning verduurzamen? Kijk dan samen met je financieel adviseur welke banken hier aan mee werken en welke mogelijkheden aansluiten bij je persoonlijke situatie. Wil je direct jouw opties bespreken? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen je graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.