Login Contact
Verbouwing Financieren

Verbouwing financieren: dit zijn de mogelijkheden

Home Blog Verbouwing financieren: dit zijn de mogelijkheden

Een verbouwing kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Zo kun je natuurlijk je eigen spaargeld gebruiken. Mocht je dit liever niet willen, dan is het ook mogelijk om je huidige hypotheek te verhogen, een extra hypotheek af te sluiten of doorlopend krediet aan te vragen. Wil je de woning direct bij de aankoop verbouwen? Dan heb je vaak ook de optie om het bedrag mee te laten financieren in de hypotheek van de woning.

Huidige hypotheek verhogen

Je kan ervoor kiezen om je huidige hypotheek op te hogen. Dit kan alleen als je overwaarde op je woning hebt of als de verbouwing ervoor zorgt dat de waarde van je woning omhoog gaat. Sinds januari 2018 mag je namelijk niet meer dan 100% van je woningwaarde lenen. Of dit mogelijk is voor jou hangt af van je inkomen.

Een (extra) hypotheek nemen

Je kan ervoor kiezen om een tweede hypotheek te nemen om je verbouwing te financieren. Het is financieel erg aantrekkelijk om een tweede hypotheek af te sluiten als je dit gebruikt voor een verbouwing. Een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek zijn namelijk fiscaal aftrekbaar bij de belasting.

Of je in aanmerking komt voor een tweede hypotheek hangt af van je inkomen, de waarde van je woning, de soort verbouwing (energiebesparend of niet) en of dit past bij je huidige hypotheek.

Een doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet is een lening die je aanvraagt wanneer je op bepaalde momenten extra financiële ruimte nodig hebt. In dit geval is dat voor een verbouwing. Van tevoren spreek je met de bank af wat het maximale bedrag is wat je kunt lenen. Vervolgens bepaal zelf op welk moment en welk bedrag je van de lening opneemt.

Je betaalt alleen rente en aflossing over het opgenomen bedrag. Wanneer je een bedrag hebt afgelost, kun je dit bedrag vervolgens weer opnieuw opnemen. Dit kun je net zo vaak doen tot je tegen het afgesproken kredietlimiet aan zit.

Meefinancieren in de hypotheek

Wanneer je van plan bent je nieuwe woning te verbouwen is het mogelijk om dit mee te laten financieren in de hypotheek. Dit ‘extra’ bedrag komt dan in een bouwdepot. Met het geld uit de bouwdepot kun je facturen betalen gerelateerd aan het renoveren of verbouwen van een bestaande woning. Heb je een woning die nog gebouw moet worden? Dan kan je dit gebruiken voor de verschillende bouwfases. Dit is dus anders dan een tweede hypotheek of een lening.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Plan vandaag nog een kosteloos adviesgesprek in met onze financieel adviseur.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen je graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.