Login Contact
Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek.

Home Lineaire hypotheek

Hoe werkt een lineaire hypotheek?

Een lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je maandelijkse lasten na verloop van tijd dalen. Dat komt omdat de hypotheeklasten van een lineaire hypotheek bestaan uit een vast deel aflossing en een deel rente.

Het aflossingsgedeelte blijft de gehele looptijd hetzelfde. De rente die je betaalt, neemt echter elke maand af, omdat de hypotheekschuld ook elke maand daalt. Hierdoor heb je aan het begin van de looptijd dus relatief hoge hypotheeklasten en aan het eind van de looptijd zijn je lasten relatief laag.

Hiernaast kent de lineaire hypotheek een vaste einddatum en los je tijdens de looptijd de hypotheekschuld af, zodat je niet met een restschuld blijft zitten.

De voordelen van een lineaire hypotheek.

  • Je hypotheeklasten worden elke maand lager.
  • Je betaalt de hypotheekschuld af en blijft niet met een restschuld zitten.
  • De totale rentelasten liggen lager dan de annuïteitenhypotheek en aflossingsvrije hypotheek.
  • Je kunt nog steeds gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek.

VOOR WIE IS EEN LINEAIRE HYPOTHEEK INTERESSANT?

Een lineaire hypotheek is vooral interessant voor mensen die snel van hun hypotheekschuld af willen. De hypotheeklasten zijn in het begin van de looptijd het hoogst. Hierdoor is deze hypotheek vooral geschikt voor mensen die op het moment van afsluiten een relatief hoog salaris hebben en daar in de toekomst niet zeker van zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vervroegd met pensioen willen of later parttime willen gaan werken.

PAST EEN lineaire HYPOTHEEK BIJ JOUW SITUATIE?

Wil je weten of een lineaire hypotheek op de beste keuze voor jou is? Onze adviseurs kijken graag met jou mee. MAES geeft onafhankelijk en op maat gemaakt advies, zodat het duidelijk is wat het best bij jou past.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.