Login Contact
verhuurhypotheek beleggingspand

Verhuurhypotheek.

MAES regelt de financiering van uw vastgoedbelegging.

Home Hypotheken Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek afsluiten.

Gaat u uw eerste beleggingspand van ca. € 150.000,- kopen? Of wilt u liever uw gehele portefeuille van enkele miljoenen oversluiten? Het maakt niet uit om welk bedrag het gaat, MAES regelt voor u de financiering. Wij sluiten voor u de financiering bij de juiste geldverstrekker, tegen de beste voorwaarden en condities, in de hypotheekvorm die bij u past. Dit doen wij voor zowel woningen als bedrijfspanden.

verhuurhypotheek

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek verschilt op meerdere vlakken van een hypotheek die u afsluit voor uw eigen woning. Omdat het aanvragen van een verhuurhypotheek erg complex kan zijn, bestaan er voor het afsluiten van deze hypotheek speciale geldverstrekkers. Daarnaast moet u ook voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen zijn vervolgens bij elke geldverstrekker weer anders.

  • Bij de meeste geldverstrekkers kunt u tot maximaal 80-90% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren. De rest van de koopsom vult u aan met eigen geld. De marktwaarde in verhuurde staat berekent u door middel van een taxatie.
  • Veel geldverstrekkers maken onderscheid in particuliere of professionele beleggers. Wanneer iemand een particuliere of professionele belegger is, is ook bij elke geldverstrekker anders. In de meeste gevallen wordt u als een professionele belegger gezien wanneer u over vijf of meer beleggingspanden beschikt. Met welke geldverstrekker u zaken kunt doen hangt onder andere af in welke categorie u valt.
  • De hypotheekvormen zijn wel hetzelfde als bij een gewone woning. Bij het afsluiten van een verhuurhypotheek heeft u namelijk ook de keuze uit een lineaire, aflossingsvrije en een annuïteitenhypotheek. Een combinatie tussen deze hypotheken is tevens ook mogelijk.

Een verhuurhypotheek aanvragen.

Een verhuurhypotheek aanvragen betekent veel regel- en uitzoekwerk. Het is belangrijk dat u over de juiste documenten beschikt. Denk bijvoorbeeld aan het goed gedocumenteerd aanleveren van uw huidige portefeuille in de vorm van huurcontracten, de laatste huurfacturen, het juiste taxatierapport, etc.

Heeft u hier nog geen ervaring mee? Geen probleem. Wij begeleiden u tijdens het hele proces. Wij zorgen voor de juiste dossiervorming richting de geldverstrekker, zodat uw aanvraag soepel en snel verloopt.

MAES Financieel Advies is gespecialiseerd in het afsluiten van verhuurhypotheken. Op deze manier delen wij graag onze kennis en ervaring met u, zodat u zich volledig kunt concentreren op de kansen in de markt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij plannen direct een kosteloos adviesgesprek met u in.

Plan een kosteloos adviesgesprek in.