Login Contact
huis verbouwen header

Huis verbouwen: met deze verbouwingen stijgt de waarde van je huis

Home Blog Huis verbouwen: met deze verbouwingen stijgt de waarde van je huis

Een verbouwing kan de waarde van je huis verhogen. Onlangs schreven wij een artikel over de mogelijkheden om een verbouwing te financieren (‘Huis verbouwen? Zo eenvoudig financier je dat!’). Nu leggen wij graag uit welke verbouwingen jou het meeste opleveren.

Veel opbrengsten

  • Achterstallig onderhoud

Maar liefst 68% van de huizenkopers wil een woning die ‘af’ is. Het uitvoeren en wegwerken van achterstallig onderhoud is dus zeker gunstig. Een dak dat lekt of ramen die tochtgaten bevatten kunnen bijvoorbeeld redelijk eenvoudig worden aangepakt. Ook een fris likje verf doet wonderen. Het wegwerken van achterstallig onderhoud verdient zich meestal 80% tot 100% terug.

  • Isoleren

Een woning isoleren en verduurzamen is een slimme keuze. Een slecht geïsoleerde woning verliest veel van zijn warmte en kost dus veel stookkosten. Het isoleren van een woning is niet aan de buitenkant zichtbaar, maar het komt terug in de taxatie en het energielabel. Ondanks dat je dit niet direct met het oog ziet, is het absoluut gunstig voor de nieuwe bewoner. Het verdient zich tussen 75% en 100% terug.

  • Vergroot de oppervlakte van de woning

Een aanbouw of de zolder bewoonbaar maken: het geeft de woning meer leefruimte, dus meer vierkante meter. Dit heeft invloed op de waarde van de woning. Je kunt uitgaan van een waardevermeerdering van 60% tot 100% van de geïnvesteerde kosten.

Weinig opbrengsten

  • Nieuwe keuken of badkamer

Een nieuwe keuken of badkamer kan de ruimte goed verbeteren. Echter is dit een grote investering en weet je nooit of de nieuwe bewoners de keuken waarderen. Een nieuwe keuken kost al gauw een paar duizend euro, eveneens als een badkamer. Daarnaast is het mogelijk dat de nieuwe kopers de keuken er alsnog uit slopen. Deze investering zal je daarom niet snel terugzien in de waarde van je woning.

  • Tuinverbouwing

Een mooie tuin dient als visitekaartje voor je woning. Toch voegt het weinig toe aan de waarde van je woning. Ook dit is smaakgevoelig. Het kan zomaar zijn dat de nieuwe bewoners de tuin willen veranderen. Een zwembad of tuinhuis kan echter wél voor waardevermeerdering zorgen.

Wil jij ook starten met jouw droomverbouwing maar weet je niet hoe? Wij bekijken graag jouw financiële mogelijkheden! Vraag daarom vandaag nog een kosteloos adviesgesprek met ons aan.

MEER INFORMATIE OVER DIT ONDERWERP TIJDENS EEN KOSTELOOS ADVIESGESPREK?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.