Login Contact
header tweeverdieners

Hogere hypotheek voor tweeverdieners in 2021

Home Blog Hogere hypotheek voor tweeverdieners in 2021

Hogere hypotheek voor tweeverdieners in 2021

Tweeverdieners kunnen in 2021 bij een gelijkblijvend of hoger loon een hogere hypotheek krijgen. Dit heeft te maken met de nieuwe financieringslastpercentages en verwachte loonstijgingen. Waar in 2020 het tweede inkomen nog voor 80% meetelt, zal het tweede inkomen in 2021 voor 90% meetellen bij het vaststellen van het financieringslastpercentage.

Wat is het financieringslastpercentage?

‘’Het financieringslastpercentage geeft de bruto lasten weer ten opzichte van het bruto inkomen. Bij gelijke netto maandlasten is er bij een hogere rentestand het bedrag aan rente hoger en het bedrag voor aflossing lager dan bij een lagere rentestand’’ (Bron: Nibud) Simpel gezegd: het nieuwe percentage zal invloed hebben op de berekening van je maximale hypotheek. De reden voor de stijging is de verandering van de manier van leven. Zo zal een tweede inkomen met de komst van kinderen niet wegvallen omdat de vrouw in de meeste gevallen door blijft werken. De komende jaren is de verwachting dat de belastingwijzigingen tussen een- en tweeverdieners nog verder zullen oplopen.

Hypotheek 2021

De voorspelling luidt dat de lonen aankomend jaar met gemiddeld 1,4% stijgen. In dat geval stijgt de maximale hypotheek voor vrijwel elk huishouden. Bij hogere inkomens stijgt de maximale hypotheek meer dan lagere inkomens, omdat hun inkomensstijging in euro’s ook hoger is. Verwacht jij samen met jouw partner een loonstijging aankomend jaar? Dan zal jullie maximale hypotheek dus ook fors stijgen.

Mocht je nu direct beslissen om het kopen van een woning uit te stellen tot het volgende jaar; dit hoeft niet altijd gunstig te zijn. De hypotheekrentes zijn namelijk op dit moment erg laag. Het is niet gegarandeerd dat dit in 2021 ook het geval is.

Benieuwd wat jij het beste kunt doen in jouw huidige situatie? MAES Financieel Advies helpt je graag tijdens een kosteloos adviesgesprek. Plan vandaag nog een afspraak in.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen je graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.