Login Contact
header groene hypotheek

Een groene hypotheek: de voor- en nadelen

Home Blog Een groene hypotheek: de voor- en nadelen

De groene hypotheek is een hypotheek die afgelopen jaren erg is gestegen in populariteit. Wij leggen je uit wat het precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een groene hypotheek?

De groene hypotheek kun je afsluiten wanneer je een milieuvriendelijke woning koopt of bouwt. De eis om in aanmerking te komen is dat het object waarop de lening van toepassing is milieuvriendelijk moet zijn. Omdat dit nogal een ‘vaag’ begrip is heeft elke hypotheekverstrekker er zijn eigen regels aan verbonden. Bekijk samen met jouw hypotheekadviseur de verschillende aanbieders zodat je weet welke het beste bij jouw wensen aansluit.

De voordelen

  • Je profiteert van korting op je hypotheekrente. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger de korting. Dit scheelt uiteindelijk in je maandlasten.
  • Het is niet direct te zien in je portemonnee, maar je draagt je steentje bij aan een beter klimaat.
  • Je bespaart niet alleen op de hypotheek zelf, maar op lange termijn zul je dankzij de verduurzaming van de woning ook geld besparen. Een win-win situatie dus!

De nadelen

  • Bij een oude woning is het niet altijd mogelijk om te voldoen aan alle eisen van de hypotheekverstrekker. Daardoor kom je niet altijd in aanmerking voor een dergelijke hypotheek, ook al zou je dat wel willen.
  • Je hebt een groenverklaring nodig.
  • Een groene hypotheek kun je niet bij elke bank krijgen. Ook zal niet elke adviseur groene hypotheken meenemen in zijn beoordeling. Gelukkig werkt MAES samen met banken die ze wel verstrekken en kunnen wij nagaan of zo’n hypotheek gunstig is in jouw geval.

Een groene hypotheek sluit je af voor een looptijd van maximaal 30 jaar en bestaat uit twee delen. Het ‘groene’ deel van de lening en het gewone deel. Alleen over het groene deel betaal je minder rente. De rentevaste periode staat vaak voor 10 jaar vast.

Wil jij ook profiteren van een lagere rente en daarbij je steentje bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat? Kies dan voor een groene hypotheek! MAES Financieel Advies werkt samen met de beste financiële aanbieders, dus pak snel je kans en plan een gratis adviesgesprek!

Meer informatie over dit onderwerp tijdens een kosteloos adviesgesprek?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.