Login Contact
header financieren beleggingspand blog

Beleggingspand financieren: zo zit het

Home Blog Beleggingspand financieren: zo zit het

Een beleggingspand financieren kan op verschillende manieren. Natuurlijk kun je een beleggingspand volledig met eigen geld betalen, maar wij snappen dat niet iedereen zo’n grote spaarpot heeft. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je namelijk met relatief weinig spaargeld een verhuurhypotheek af sluiten. Wij leggen hieronder de verschillende opties uit.

BELEGGINGSPAND Financieren met eigen geld

Hoe zit dat eigenlijk? Heeft u eigen geld nodig om een beleggingspand te kopen? Over het antwoord kunnen wij kort zijn: ja, u heeft eigen geld nodig. Dit komt omdat de bank in de meeste gevallen maximaal 60 tot 75% van de taxatiewaarde in verhuurde staat financiert. De rest zult u uit eigen inleg moeten betalen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een beleggingspand te kopen met volledige eigen inleg. In dit geval heeft u geen maandelijkse hypotheeklasten, waardoor uw rendement automatisch hoger is.

Financieren via een hypotheek

U zult dus minimaal 25 tot 40% van de taxatiewaarde in verhuurde staat + kosten koper aan eigen inleg moeten hebben. De rest kunt u financieren met een verhuurhypotheek. Een verhuurhypotheek is nodig, want met een reguliere hypotheek krijgt u geen toestemming voor verhuur. Nog niet elke bank heeft een optie als deze, maar verschillende banken bieden dergelijke hypotheken aan. Wat voor soort onroerend goed u daarmee kunt financieren hangt af van de bank. Waar de ene bank meer gespecialiseerd is in woningen, zal de andere juist eerder bedrijfspanden financieren. Uw financieel advies kijkt naar uw financiële situatie en kijkt wat de beste opties voor u zijn.

Een verhuurhypotheek is vaak in de vorm van een lineaire- of een annuïteitenhypotheek. Een aflossingsvrij deel is meestal ook mogelijk. U lost dan niets af en betaalt alleen rente. Voor hoe lang dit mogelijk is, hangt weer af van de geldverstrekker. De hoogte van de hypotheekrente hangt af van het geleende percentage van de marktwaarde.

Heeft u op dit moment een beleggingspand op het oog? Wij kijken krijg met u mee! Wij sluiten voor u de meest voordelige, tegen de beste voorwaarden en condities een verhuurhypotheek af. Plan daarom snel een gratis adviesgesprek met ons in.

Meer informatie over dit onderwerp tijdens een kosteloos adviesgesprek?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.