Login Contact
baby en hypotheek header

Baby op komst? Dit heeft invloed op je hypotheek

Home Blog Baby op komst? Dit heeft invloed op je hypotheek

Ben je zwanger of misschien net bevallen? Gefeliciteerd! Je weet waarschijnlijk voldoende over het opvoeden van je baby. Maar weet je ook genoeg over jouw hypotheek en verzekeringen? Jouw persoonlijke situatie verandert en dit heeft invloed op jouw hypotheek. Wij geven je graag een handig overzicht met alle benodigde informatie.

Verandering uitgaven

Je maakt ongetwijfeld meer kosten dan voorheen. Babykleertjes, babyvoeding, speelgoed, luiers. Het zijn allemaal uitgaven die herhaaldelijk terugkomen wanneer je een baby hebt. Een kind is een flinke uitgave. Niet alleen in de babytijd, maar denk ook aan school en later een eventuele studie.

Volgens het CBS gaat er per gezin gemiddeld 17% van het maandinkomen naar één kind. Twee kinderen kosten je gemiddeld 26% van het inkomen. Het Nibud heeft alle kosten per levensfase in kaart gebracht.

Verandering werkpatroon

Sommige gezinnen kiezen ervoor dat één van de ouders minder gaat werken. Het gezinsinkomen daalt hiermee, terwijl de hypotheeklasten hetzelfde blijven. Het is belangrijk om te kijken of dit haalbaar is.

Verzekeringen

Bij het afsluiten van een hypotheek, sluit je ook vaak een aantal verzekeringen af. Bekijk goed wat er allemaal onder jouw verzekering valt. Je wilt natuurlijk dat alles gedekt is, mocht er iets gebeuren.

Nog geen kinderen?

Heb je in de toekomst een kinderwens? Dan is verstandig om nu al te kijken naar jouw huidige hypotheek. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijks een hoger bedrag aflossen, zodat de maandlasten in de toekomst lager zijn.

MAES Financieel Advies kijkt graag met je mee. Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek met ons in als je benieuwd bent.

BINNEN 48 UUR EEN KOSTELOOS ADVIESGESPREK?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een kosteloos gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.