Login Contact
Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek.

Home Aflossingsvrije hypotheek

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek?

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen de rente over het bedrag van de hypotheek terug. Hierdoor heb je aan het einde van de looptijd van de hypotheek het totale bedrag van de lening nog openstaan.

De voor- en nadelen van een aflossingsvrije hypotheek.

  • Je hypotheeklasten blijven gedurende de looptijd van de lening gelijk.
  • Je betaalt alleen rente, dus je lost de hypotheekschuld niet af.
  • De totale rentelasten liggen hoger dan de lineaire en annuïteiten hypotheek.
  • Je kunt alleen nog gebruik maken van hypotheekrenteaftrek wanneer je voor 2013 al een aflossingsvrije hypotheek had afgesloten. De hoogte van de hypotheek is dan het maximale bedrag van de vorige aflossingsvrije hypotheek.

VOOR WIE IS EEN aflossingsvrije hypotheek INTERESSANT?

Deze vorm van aflossen is vooral interessant voor mensen welke het niet erg vinden de schuld niet af te lossen. Bijvoorbeeld wanneer zij verwachten dat huizenprijzen stijgen gedurende de looptijd. Of wanneer zij op eigen initiatief kapitaal willen opbouwen om uiteindelijk in één keer het bedrag van de hypotheek af te lossen.

PAST EEN aflossingsvrije hypotheek BIJ JOUW SITUATIE?

Wil je weten of een aflossingsvrije hypotheek hypotheek op de beste keuze voor jou is? Onze adviseurs kijken graag met jou mee. MAES geeft onafhankelijk en op maat gemaakt advies, zodat het duidelijk is wat het best bij jou past.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.