Login Contact
header tips starters koopwoning

5 tips om als starter jouw droomwoning te bemachtigen

Home Blog 5 tips om als starter jouw droomwoning te bemachtigen

2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Misschien heb je wel een nieuwe woning op je doelenlijst staan. Met de afgeschafte overdrachtsbelasting voor starters is er wat ruimte vrij gekomen om meer te bieden zodat jij meer kans maakt op je droomwoning. Wij geven je 5 extra tips om jouw droomhuis te bemachtigen!

Vraag de Starterslening aan

Wij hebben er eerder al een blog over geschreven, de starterslening. Deze is bedoeld als aanvullende lening bovenop de hypotheek voor je eerste koophuis speciaal voor jou als starter. Ruim 200 gemeenten doen mee aan deze regeling. Met deze regeling heb je dus meer te besteden voor de aankoop van je eerste huis.

Krijg een schenking van bijvoorbeeld je ouders

Met een schenking van bijvoorbeeld je ouders, andere familieleden of bekenden kun je als starter een steuntje in de rug gebruiken. Met de schenking kun je onder andere de hypotheek aflossen. Een belastingvrije schenking in 2020 ging tot €103.643 (lees hier meer). Een schenking in 2021 kan tot €105.302 (lees hier meer).

Schakel een aankoopmakelaar in

Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt ben je sneller op de hoogte van de nieuwste woningen in de buurt. Vaak kan de aankoopmakelaar je zelfs een bezichtiging regelen zonder dat deze al op andere sites zoals Funda te vinden is. Het kost wel zo’n 1,38% van de verkoopprijs, maar dan heb je ook wat. Lees hier meer over de voordelen van een aankoopmakelaar.

Stel niet teveel eisen aan een woning

Met de krappe woningmarkt wordt het lastig gemaakt voor starters. Wij willen je daarom als tip meegeven om niet teveel, te strenge eisen te stellen aan het kopen van een huis. Hiermee beperk je jouw zoektocht te veel, terwijl je later bijvoorbeeld dat stukje extra fietsen naar werk toch niet zo erg had gevonden. Door eerst ruim te zoeken weet je straks een stuk beter wat je wel en niet wilt.

Kijk verder, koop samen

Heb je geen partner maar wil je wel graag een koophuis? Dan kan dit je een stuk moeilijker gemaakt worden in je eentje. Toch hoeft het niet dat je alleen een woning moet kopen. Je kunt er misschien voor kiezen om samen met je vriend/vriendin een woning te kopen. Mocht je dit niet willen, is het handig om verder te kijken dan alleen de grote steden. Hier liggen de huizenprijzen vaak het hoogst, terwijl het dorp 10 minuten verderop mooiere huizen heeft en lagere prijzen. Kijk daarom goed rond en vind zo jouw perfecte droomwoning!

Ben jij op zoek naar je eerste koophuis? Plan dan een gratis adviesgesprek in met MAES Financieel Advies. Wij helpen je graag verder!

 

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen je graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.